tag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post1737291879312310882..comments2024-03-15T16:23:47.368-07:00Comments on Nagy Sándor m&m: Kefirkészítés olcsón, tisztán, házilag? Lehetetlen!Nagy Sándor m&mhttp://www.blogger.com/profile/05103657360107383834noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-4710965974132065142022-03-30T05:03:26.787-07:002022-03-30T05:03:26.787-07:00Nagy Sándor M And M: Kefirkészítés Olcsón, Tisztán...Nagy Sándor M And M: Kefirkészítés Olcsón, Tisztán, Házilag? Lehetetlen! >>>>> <b><a href="http://urlme.top/No5oF?52" rel="nofollow">Download Now</a></b><br><br>>>>>> <b><a href="http://urlme.top/No5oF?17" rel="nofollow">Download Full</a></b><br><br>Nagy Sándor M And M: Kefirkészítés Olcsón, Tisztán, Házilag? Lehetetlen! >>>>> <b><a href="http://urlme.top/No5oF?87" rel="nofollow">Download LINK</a></b><br><br>>>>>> <b><a href="http://urlme.top/No5oF?58" rel="nofollow">Download Now</a></b><br><br>Nagy Sándor M And M: Kefirkészítés Olcsón, Tisztán, Házilag? Lehetetlen! >>>>> <b><a href="http://urlme.top/No5oF?25" rel="nofollow">Download Full</a></b><br><br>>>>>> <b><a href="http://urlme.top/No5oF?82" rel="nofollow">Download LINK</a></b> ZR Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-44152067857843381922022-03-30T05:03:02.826-07:002022-03-30T05:03:02.826-07:00Nagy Sándor M And M: Kefirkészítés Olcsón, Tisztán...Nagy Sándor M And M: Kefirkészítés Olcsón, Tisztán, Házilag? Lehetetlen! >>>>> <b><a href="http://urlme.top/No5oF?52" rel="nofollow">Download Now</a></b><br><br>>>>>> <b><a href="http://urlme.top/No5oF?17" rel="nofollow">Download Full</a></b><br><br>Nagy Sándor M And M: Kefirkészítés Olcsón, Tisztán, Házilag? Lehetetlen! >>>>> <b><a href="http://urlme.top/No5oF?87" rel="nofollow">Download LINK</a></b><br><br>>>>>> <b><a href="http://urlme.top/No5oF?58" rel="nofollow">Download Now</a></b><br><br>Nagy Sándor M And M: Kefirkészítés Olcsón, Tisztán, Házilag? Lehetetlen! >>>>> <b><a href="http://urlme.top/No5oF?25" rel="nofollow">Download Full</a></b><br><br>>>>>> <b><a href="http://urlme.top/No5oF?82" rel="nofollow">Download LINK</a></b> Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-39632136312719354252019-12-17T07:48:10.808-08:002019-12-17T07:48:10.808-08:00György megjegyzését mindössze annyival egészíteném...György megjegyzését mindössze annyival egészíteném ki, hogy sajnos nem minden joghurt és kefir valóban élőflórás, még akkor sem, ha rá van írva. Ezért érdemes először egy pici adaggal tesztelni: ha a tejből joghurt lesz, akkor mehet György receptje, ami valóban nagyon finom :-)Kláranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-23405836234676126412016-07-11T22:15:27.537-07:002016-07-11T22:15:27.537-07:00Kedves György, köszönöm az újabb receptet :)Kedves György, köszönöm az újabb receptet :)Nagy Sándor m&mhttps://www.blogger.com/profile/05103657360107383834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-33234787020770637812016-07-10T01:29:29.715-07:002016-07-10T01:29:29.715-07:00Kaukázusi kefír házilag 2.0
2 liter tejhez 1 pohá...Kaukázusi kefír házilag 2.0<br /><br />2 liter tejhez 1 pohár bármilyen élőflórás poharas sima kefír,ebben a nyári melegben kb 1 nap és kész. Teljesen "KAUKÁZUSI" jellegű lesz.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04742975915077509604noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-75701983061446279632016-03-22T12:58:48.367-07:002016-03-22T12:58:48.367-07:00Nyami! Köszönöm György a receptet a többiek nevébe...Nyami! Köszönöm György a receptet a többiek nevében is. Kipróbálom :)Nagy Sándor m&mhttps://www.blogger.com/profile/05103657360107383834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-10617081695373275772016-03-22T12:30:13.474-07:002016-03-22T12:30:13.474-07:00Hozzávalók 2 liter UHT tej 1 doboz olcsó natúr jog...Hozzávalók 2 liter UHT tej 1 doboz olcsó natúr joghurt. A tejet 30-50<br />fokosra felmelegítjük,majd a joghurtot szépen belekeverjük egyenletesen eloszlatjuk-ez az"oltvány". A kész keveréket műanyag zárható edénybe beleöntjük,lezárjuk majd egy pléddel vagy nagyobb törülközővel "bebugyoláljuk" és 8 órára huzatmentes helyre tesszük.<br />8 óra múlva kész a házi joghurt. A kész joghurtból egy pohárnyit szedjünk ki follpackkal zárjuk le ez a következő "oltóanyag"<br />A varázslat most jön ettől lesz barackos.Penny vagy Auchan 195 Ft-os cukormentes narancs szörpöt kb 2 dl lassan KÉZI habverővel hozzákeverünk a kb 2 liternyi natúr joghurthoz és láss csodát teljesen olyan íze lesz mint a bolti barackos ivójoghurtnak.<br />Én otthon BENEI nápolyis vödörben készítem,van amikor a 3 liter is kevés.Ha elkészültünk tanácsos jól lehűteni,a kiszedett következő oltani valót is hűtőbe kell rakni,1.5 ös és 2.8 as valamint 3.5-ös tejekkel is működik,akár keverve is.Ami fontos ne hevítsük 50 foknál melegebbre a tejet,mert az árthat a joghurt kultúrának.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04742975915077509604noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-16028939053638927912016-03-22T11:34:20.077-07:002016-03-22T11:34:20.077-07:00Köszönöm György, jöhet a recept. Biztos mások is k...Köszönöm György, jöhet a recept. Biztos mások is kipróbálják majd.Nagy Sándor m&mhttps://www.blogger.com/profile/05103657360107383834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-47955595803643100692016-03-22T10:42:02.444-07:002016-03-22T10:42:02.444-07:00Sándor az"Unknown"is én voltam,nem tudom...Sándor az"Unknown"is én voltam,nem tudom miért nem írta ki a nevem :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04742975915077509604noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-49067691166215973642016-03-22T10:38:32.941-07:002016-03-22T10:38:32.941-07:00Kedves Sándor! Ragyogó kaukázusi kefírt lehet kész...Kedves Sándor! Ragyogó kaukázusi kefírt lehet készíteni így,bár én mivel több litert csinálok,egy kissé eltértem.<br />Műanyag zárható edénybe rakok kb 2 liter 1.5-ös UHT "OLCSÓ"<br />tejet mindenféle forralásos hókuszpókusz nélkül.2-3 dl kefír megy bele/kaukázusi/ és 24 óra mulva kész.Akárkivel megkóstoltattam,mindenki "kaukázusi kefírnek" minősítette.<br />Ha érdekli a hasonlóan olcsó nagyon finom "házi barackjoghurt" receptje szivesen leírom. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04742975915077509604noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-63028744160570049102016-03-22T06:31:08.960-07:002016-03-22T06:31:08.960-07:00Köszönöm a megerősítést és a linket, kedves Unknow...Köszönöm a megerősítést és a linket, kedves Unknown.Nagy Sándor m&mhttps://www.blogger.com/profile/05103657360107383834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-87088547660714467392016-03-22T05:22:58.075-07:002016-03-22T05:22:58.075-07:00Csacskaság,hogy a fent leírt módon nem készülhet k...Csacskaság,hogy a fent leírt módon nem készülhet kefír!<br />De igen is készülhet,magam is kipróbáltam. A kefírgombás sztorit a tejipar sem nyomja inkább oltókapszulát használnak<br />http://hazisajtkeszites.hu/sajtbolt/alapanyag/kefir-kultura-50-l-tejhezAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04742975915077509604noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-12894640604136218492015-11-12T04:46:03.993-08:002015-11-12T04:46:03.993-08:00Köszönöm, Barják László, a megjegyzést. Én is erre...Köszönöm, Barják László, a megjegyzést. Én is erre céloztam a bejegyzés közepe felé:<br />"...arra gondoltam, hogy ha annyira fontos számunkra a bélflóra, akkor egy kérődző számára is fontos lehet, és talán az „igazi tej” – vagyis a friss tehéntej – nem is azért alszik meg magától, mert rosszul mosták meg a tehén tőgyét, hanem azért, mert a tehén eleve „beleteszi a bacikat” a borja hasznára..."<br />Én sem ismerem a Milli technológiáját, de a tapasztalatom azt mutatja, hogy csakugyan "élő flórás", és több ciklust is túlél a "klasszikus" változat flórája -- az eredmény alapján ítélve gyakorlatilag változatlan, ill. csak lassan változó összetétellel. Lehet, hogy technikai értelemben nem kaukázusi kefir az, amit csinálok. Megengedem azt is, hogy még csak nem is kefir. Mindenesetre az íze és az állaga olyan, mint a kaukázusi kefiré, nem pedig olyan, mint az aludttejé.<br />A "Janga" változatra ez nem vonatkozik. Ott is van egy stabil túlélő (az, amelyik a selymes simaságot adja, ha minden klappol, nyúlósságot, ha nem), de észrevehetően kell lennie egy másik komponensnek is, amelyik a savanykás ízt adja, és ezek aránya gyakran már az első ciklusban durván eltolódik.<br />Természetesen nem akarok meggyőzni senkit. Csak leírtam egy egyszerű receptet, amit rengetegszer kipróbáltam már, és nekem működik.Nagy Sándor m&mhttps://www.blogger.com/profile/05103657360107383834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-39252210750048878942015-11-12T03:41:41.966-08:002015-11-12T03:41:41.966-08:00Az aludttejhez szükséges bacik a tehénből jönnek a...Az aludttejhez szükséges bacik a tehénből jönnek a friss tejjel, nem a levegőből, a bociknak szükségük van rá. El szoktuk felejteni, hogy a tej eredetileg nekik készül :)<br />Természetesen lehet otthon kefírt készíteni olcsón, tisztán, de nem az itt leírt módszerrel, mert kefírgomba is kell hozzá amit kiszűrök a kész kefírből - azt nem tudom, hogy a Milli kefírt hogyan gyártják.Barják Lászlóhttps://www.blogger.com/profile/08055853475993728321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-81814395529380389962014-05-06T20:27:04.405-07:002014-05-06T20:27:04.405-07:00Kíváncsi vagyok, most mit fog beírni. A gépem óráj...Kíváncsi vagyok, most mit fog beírni. A gépem órája 5:15-öt mutat. Talán a Guglinak tippelnie kellett, mert rémlik, hogy megnyomtam a tiltás gombot, amikor lokalizálni akarta a számítógépemet. Szóval a helyi időt akarta tudni. Most látom csak, hogy a Te megjegyzéseden is 11:49 szerepel, holott azt írod, hogy az órád 20:47-et mutat. Most már csak azt kéne tudni, hogy a 11:49 am-et vagy pm-et jelent a Guglinak.Nagy Sándor m&mhttps://www.blogger.com/profile/05103657360107383834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-31750206660527214822014-05-06T11:49:18.616-07:002014-05-06T11:49:18.616-07:00érdekes idő van nálad, merre élsz? (a hsz-hez 11:4...érdekes idő van nálad, merre élsz? (a hsz-hez 11:47 van írva, de bp-en most 20:47 van)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03164468215016644178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-82694922532456121852014-05-06T11:47:46.909-07:002014-05-06T11:47:46.909-07:00harcos ellenzője vagyok a "dobozos tejet nem ...harcos ellenzője vagyok a "dobozos tejet nem is tejből készítik" városi legendának :-)) és teljesen egyetértek veled abban, hogy a dobozos tejben nincsenek baktériumok, ergo kinyitás után a levegőből az megy bele, ami a levegőben a környéken van, mai háziasszony konyhájában inkább penész meg rothasztó baktériumok, tejsavbaktérium elég ritkán, ezért romlik meg olyan undorító módon, ha magára hagyják<br /><br />a tejfölben levő bacikkal nagyon könnyen be lehet oltani - férj szereti a klasszikus aludttejet nyáron, akkor naponta kell csinálnom :-))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03164468215016644178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-28071225855268889862014-05-06T10:37:09.257-07:002014-05-06T10:37:09.257-07:00Nagyon egyszerű recept, és abszolút hihető. Pont e...Nagyon egyszerű recept, és abszolút hihető. Pont erre számítanék: mire a környezet mikrobái észbe kapnának, a tejfölből importált tejsavbacik már el is készítették az aludttejet!Nagy Sándor m&mhttps://www.blogger.com/profile/05103657360107383834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7873857912308875664.post-63427579708470718592014-05-06T10:25:32.615-07:002014-05-06T10:25:32.615-07:00(aludttej házilag tartós tejből: kirakom egy nagyo...(aludttej házilag tartós tejből: kirakom egy nagyobb ibrikbe, keverek bele egy nagy evőkanál tejfölt, és szobahőn hagyom, míg meg nem alszik)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03164468215016644178noreply@blogger.com